Ai o întrebare despre o limba străină pe care o studiezi sau despre limba română?

Întreabă şi vei afla!

dictionare online


Cuvinte compuse

+3 voturi
In limba engleza sunt o multime de cuvinte compuse cum ar fi "calm down" sau "switch off/on" insa as vrea o lista cu cele mai importante cuvinte ca acestea+traducere.
întrebarea de Marius Erudit (8,190 puncte) în categoria Limba Engleză

4 răspunsuri

0 voturi
La ce te referi tu sunt mai exact "phrasal verbs" si anume verb +prepozitie= sens diferit
Exista liste dar incomplete.Sfatul meu este sa cauti in dictionarul Cambridge http://dictionary.cambridge.org/ unde sunt explicate corect.Sper sa iti fie de folos
răspunsul de xxlflorin14 (19 puncte)
0 voturi
Da, e bun pentru a cauta ce inseamna dar pentru asta am dictionar.Insa,as vrea o lista cu cele mai folosite "phrasal verbs".Poate un link.
răspunsul de Marius Erudit (8,190 puncte)
0 voturi
locutiuni verbale?
cuvintele compuse pe vremea mea erau fara cratima ...
nu stiu unde se gasesc,dar eu le mai spun si 'expresii',adica 'au englezii astia un stil de a se exprima..'
si nu vorbesc numai de phrasal verb aici..
răspunsul de anca Erudit (5,768 puncte)
+1 vot
sfatul meu pentru a putea invata 'pe termen lung' astfel de lucruri este sa ti dedici 1-2 ore pe zi,poate nu kiar in fiecare zi,una da una nu ar fi ideal, fie 'attending' un curs specializat,fie autododact,adica dupa un curs audio sau pur si simplu sa faci rost de ele si neaparat de multiplele lor utilizari (contexte cat mai variate,dialoguri si literatura(naration) pura) si sa le exersezi mereu,sa sesizezi diferentele de sens in functie de adverbul diferit utilizat,context sau doar accentul diferit!  limba engleza e la fel de complexa ca orice alta limba,se pot face jocuri de cuvinte foarte frumoase (sau de neinteles pt noi,dupa caz),kiar daca e mult mai usor de invatat - COMPARATIV vorbind...
  spor si bafta,nu stiu sa ti spun unde sa cauti,dar pot sa spun sigur ca pe masura ce nu le mai folosesti vei incepe sa le uiti.. pe cele mai rar intalnite in conversatiile obisnuite, anyway..
  eu am parcurs mai multe carti cu muuuulte exercitii - vocabular/gramatica etc- in vacante si nu numai si fiindca au trecut multi ani intre timp,in care nu le am mai repetat DELOC,mi le amintesc din ce in ce mai greu..
fa o experienta cu verbele neregulate-pun pariu pe cat vrei tu ca anul trecut stiai mai multe!
bafta,spor si LA MULTI ANI!!!
răspunsul de anca Erudit (5,768 puncte)
...