Ai o întrebare despre o limba străină pe care o studiezi sau despre limba română?

Întreabă şi vei afla!

dictionare online


Sotul e de origine greaca si fetitele mele nu vorbesc romana si caut o metoda' carti sau pe internet materiale in care sa le invat limba romana,poatecineva sa ma ajute cu idei va rog?! Nu locuim in Romania. Va multumesc frumos

0 voturi
întrebarea de Cristina în categoria Limba Română

2 răspunsuri

0 voturi
Incercati http://livemocha.com/

dar pe departe cea mai buna metoda este sa le invatati chair dvs, cel mai bine se invata comunicand normal, in viata de zi cu zi. Mult succes!
răspunsul de admin Mentor (2,117 puncte)
Multumesc frumos ptr raspuns! Aveti dreptate, dar ar fi trebuit sa le vorbesc romana de cand erau bebelusi, dar acum au 8 si 10 ani si imi e foarte greu sa le vorbesc ptr ca nu inteleg nimic si ar trebui sa le zic aceiasi propozitie de 2 ori ceea ce cere si mult timp. Deci as dori intai sa invete cu ajutorul unor carti sau cu cd rom, si avand baza, atunci as putea incepe sa le vorbesc mai des in casa. Am vazut pe internet manual de limba romana ptr straini, dar am inteles ca nu se mai gaseste acea editie. Inca odata va multumesc. O zi buna!
De obicei cea mai dificila parte in invatarea unei limbi nu este lipsa materialelor, ci lipsa motivatiei. Puteti sa le luati cele mai bune materiale, dar daca nu au motivatia sa invete nu ii va ajuta foarte mult. Daca totusi depuneti efort sa ii invatati cate 2-3 cuvinte pe zi, intr-un an-doi vor fi la nivel conversational!

Asta nu inseamna ca un material bun nu poate ajuta, si probabil exista destule, poate chiar membrii ai site-ului Vorbesc.ro va pot sugera materiale bune
Motivatie exista, ptr ca atat ele cat si eu, nu ne simtim bine cand mergem in vacanta in Romania si nu inteleg pre mult! :) acasa, le mai vorbesc din cand in cand dar nu in fiecare zi, inteleg romana dar nu se pot exprima. Am gasit si o aplicatie ptr ipad si mi se pare buna dar nu suficienta, exista doar cuvonte, dar nu si mici fraze sau intrebari, si ma intereseaza si gramatica,ceea ce nu le va fi foarte greu, ptr ca lucuim in Franta si gramatica se aseamana cu a noastra.
0 voturi
am mai gasit o resursa interesanta dezvoltata de Guvernul Romaniei, poate fi de ajutor:

http://www.dprp.gov.ro/elearning/
răspunsul de admin Mentor (2,117 puncte)
...