Ai o întrebare despre o limba străină pe care o studiezi sau despre limba română?

Întreabă şi vei afla!

dictionare online


Care este cea mai usoara limba straina de invatat pentru romani?

+9 voturi
întrebarea de anonim în categoria Diverse

30 răspunsuri

+1 vot
Engleza
răspunsul de anonim
0 voturi
moldoveneasca
răspunsul de costi Pre-Intermediar (68 puncte)
+2 voturi
spaniola
răspunsul de anonim
+1 vot
se spune ca romana seamana cel mai mult cu portugheza, dar asta poate doar pt lingvisti, cred ca romanii invata cel mai usor spaniola sau italiana
răspunsul de maRa Începător (25 puncte)
+1 vot
Italiana si poate portugheza
răspunsul de ADRIANA Pre-Intermediar (56 puncte)
+3 voturi
Engleza si Italiana Spaniola
răspunsul de anonim
+1 vot
engleza pentru ca o facem si la scoala si e usor de retinut:-P
răspunsul de anonim
0 voturi
italiana
răspunsul de anonim
+2 voturi
italiana este usor de invatat
răspunsul de anonim
–2 voturi
iatliana fiind ca se aseamana foarte mult cu rimina
răspunsul de anonim
0 voturi
engleza si franceza
răspunsul de ruxandra Pre-Intermediar (43 puncte)
0 voturi
cele mai usoare limbi de invatat pt romani sunt cele de origine latina.
răspunsul de anonim
0 voturi
pt. romanui cel mai usor este de inv. franceza pt. ca este cea mai apropiata de lb. noastra
răspunsul de casy Avansat (435 puncte)
0 voturi
cea mai apropiata de dialectul nostru este italiana pantru ca din poporul respectiv ne tragem si noi latina sta la baza limbii noastre si a italienilor
răspunsul de shizuka Intermediar (155 puncte)
editat de admin

Se pare că nu ți-a prea plăcut istoria. Nu "ne tragem" din poporul italian și nici din Imperiul Roman. Originile poporului român, se regăsesc în poporul Geto-Dacic, care la rândul său, își regăsește origini în poporul tracic. Grecii ne numeau geți, iar romanii ne numeau daci.

Că limba noastră originară, datorită cursului istoric, a fost ulterior drastic influențată de limba latină, rezultând în final limba română, este cu totul altceva. Iar astfel, facem parte din grupa limbilor romanice, mai exact, subgrupa de est

+2 voturi
shizuka are dreptate, dar pt noi dak am vrea ar fi usor de invatat orice limba, dra faza e k noi nu vrem...romanii st cam lenesi....si suntem contrariul proverbului,, Nu lasa pe maine ce poti face azi" asa ca na ce sa zik..din alt pct de vedere...este usoara si franceza si engleza si spaniola si italiana...spre exempplu eu am inv spaniola de la telenovele...in 6 luni pot spune k am vb foarte bn spaniola...fara nici u fel de studii
răspunsul de anne marie Începător (28 puncte)

Dacă vorbești tu limba spaniolă, așa cum te exprimi și în limba română, atunci este clar cât de "foarte bn vb tu spaniola", "fără nici u fel de studii".

K vorb'aia...

0 voturi
Cea mai usoara limba de invatat pentru romani este italiana pentru ca:seamana cu limba noastra putin (ex: uno= italiana,unu=romana)si in plus sunt sunete usoare de retinut (ex:tre).
răspunsul de Orizontul Expert (577 puncte)
0 voturi
engleza,italiana... poate si altele. depinde de unde esti.de exemplu, daca esti din... cehia, limba ceha cam asa este
răspunsul de mary_mary Avansat (308 puncte)
–2 voturi
cred ca rusa
răspunsul de vladd55 Intermediar (93 puncte)
+2 voturi
bai engleza si spaniola e super mega ultra simpla si poate italiana va asigur de primele 2 k eu fac astea 2 limbi la lic (e si scoala si liceu)
răspunsul de bad-girl1234 Pre-Intermediar (69 puncte)
–2 voturi
eu raman fidela limbii engleze,in ciuda tuturor si a tuturor asemanarilor gramaticale ale limbii romane cu unele limbi latine
nu stiu daca i pot spune experienta,dar am incercat italiana,cum ziceti voi,vreo 2 saptamani si nu sunt deloc de acord
pe mine nu ma incalzeste cu nimic faptul ca se aseamana gramatical cu romana,are tot atatea reguli-SI EXCEPTII!!- ca si romana,cred.si atatea cuvinte care seamana izbitor cu unele romanesti,dar inseamna cu totul altceva..
de rusa nu mai zic nimic-gramatica,alfabet..m au kinuit 4 ani..
  nu vad de ce ar fi mai greu sa simplifici -sa folosesti aceeasi forma a verbului pentru mai multe persoane,etc.
si mai cred ca nu intamplator sau din cauza lui john lennon-sau a lui shakespeare-a ajuns atat de 'internationala'. kiar e cea mai usoara,pentru toata lumea.
 vorbim despre limba literara,desigur..am/br
răspunsul de anca Erudit (5,768 puncte)
0 voturi
din punct de vedere gramatical franceza este cea mai usoara dar ca vorbire engleza/italiana/spaniola si nu stiu portugheza nu mi se pare asa de usoara. Idem anca, raman fidela limbii engleze, e lb universala si ne intalnim cu ea peste tot, e melodioasa si usor de retinut.
răspunsul de simply me Avansat (361 puncte)
–2 voturi
As vrea sa ii zic la casy ca ne tragem din DACI nu din italieni imi pare rau dar revenitiva fratilor nu suntem urmasi Romei si nu vom fi never iar cele mai usoare limbi sunt italiana deorece de la ei am preluat o limba dacica pe care o vorbim azi si dupa aia as zice ca spaniola franceza si germana nui grea e identica cu engleza deci e ff usoara
răspunsul de anonim
0 voturi
limbile latine sunt cel mai usor de invatat pt ca se aseamana cu lb romana si poti face usor conexiunea intre ele.dar daca vrei nimeni nu te poate opri din a invata orice limba din lume,doar sa vrei...........
răspunsul de anonim
–3 voturi
chineza
răspunsul de anonim
+2 voturi
Am invatat limba greaca pentru ca am intalnit multe cuvinte similare cu cele romanesti, asa mi-a fost usor sa retin si sa o invat repejor. Am invatat limba greaca intr-un an de zile, chiar daca mai am sa ma perfectionez la ea, cu toate ca, pentru mine a fost usoara . O alta limba, ar fi engleza, italiana, spaniola. La fel, am mai auzit ca portugheza ar fi asemanatoare cu romana, dar cand numai o aud, mi se pare imposibila de invatat.
răspunsul de glamour6 Începător (36 puncte)
0 voturi
Eu spun ca engleza si italiana!Engleza are cuvinte foarte usoare!Iar italiana este o limba latina si usor de invatat!Toate limbile latine sunt usoare dar ca italiana nu este nici una mai usoara
răspunsul de Bianca24 (18 puncte)
+1 vot
Am invatat engleza si spaniola la nivel de incepator.Dar cand m-am apucat de italiana,mi-am dat seama ca aceasta este defapt cea mai usoara limba pentru romani."Come ti chiami?"(Cum te chiama/numesti?)Mai mult de atat...
răspunsul de Marius Erudit (8,190 puncte)
Limba care seamana cel mai mult cu romana se pare ca e franceza, mai mult decat italiana. Dupa cuvinte scrise inteleg cam 95% din fr., fara dictionar, cu dictionar inteleg totul, gramatica e aproape identica cu romana (spre deosebire de spaniola, care de mult mai complicata si diferita) si cuvintele mult mai asemanatoare, romana fiind francofona. Ca vorbire, insa, franceza e mai complicata si greu de inteles si francezii vorbesc si foarte rerede, de data asta e mai usoara spaniola, iar italiana, normal, mai usoara, dar limbile romanice au cea mai complicata gramatica, romana incomparabila, engleza e usoara ca are gramatica foarte simpla. Germana e mult mai nasoala si mai grea decat engleza si nu seamana chiar asa de mult. Dar in niciun caz nu cred ca e mai usoara engleza decat franceza si, bineinteles, italiana, spaniola e ceva mai complicata, dar si italiana are gramatica grea, adica latina. De ex., verbul in italiana e mult mai neregulat si decat in fr. si decat in spaniola, oricum in romana e cel mai complicat posibil din lume si absolut incomparabil. Cred ca dupa romana cea mai complicata gramatica e spaniola, dar si celelalte romanice si italiana.

Cum te cheamă...nu chiamă. Cam așa ar fi corect în limba română...nu ??? Chiar dacă se aseamănă destul de mult cu italiana... wink

+1 vot
După părerea mea, cea mai ușoară limbă pe care românii o pot învăța este italiana, pentru că, în primul rând, are multe cuvinte similare cu ale noastre. Exemplu: installare, annullare, salvare etc.
În al doilea rând, fonetica ei este cea mai apropiată de cea a limbii române. Din propria experiență vă spun că se pot citi foarte ușor texte în română cu o sinteză vocală italiană.
Pe locul doi este engleza, care deși este o limbă germanică, are multe cuvinte de origine latină.
răspunsul de florianionascu7 Intermediar (82 puncte)
0 voturi

Anonim...tu realizezi că 95% din răspunsurile la întrebarea ta, sunt pe atât de superficiale, pe cât sunt și persoanele care au oferit respectivele răspunsuri. Nici măcar nu s-au obosit sa interpreteze corect sensul și scopul acestei întrebări. Fiecare a răspuns după cum l-a dus capul, fără a aprofunda...nimic.

Întrebarea a fost simplă: Care este cea mai ușoară limbă străină de învățat pentru români ? Se face referire la modul general, la asemănare și similitudine, din punct de vedere ce ține de exprimare, formulare și gramatică, fonetică și acustică, accent și pronunție, pentru o persoană care vorbește și se consideră a avea cunoștințe de limba română. Nimeni nu a întrebat ce limbă învață fiecare mai ușor, datorită anumitor conjuncturi sau imprejurări, anumitor influențe sau avantajepasiuni sau obligații, după cum au binevoit să răspundă majoritatea de aici. 

Din punct de vedere lingvistic, pentru o persoană cunoscătoare strict de limba română, limba cea mai ușoară de învățat, făcând parte, în mod logic, tot din limbile romanice, rămâne limba italiană (cu precădere limba sardă), datorită procentului mare de asemanănare, din toate punctele de vedere enumerate mai sus. Mai departe, ar urma limba spaniolă, limba occitană, limba portugheză și limba franceză.

P.S.: Mă înclin în fața celor care au oferit răspunsuri pe măsură, dând o reală dovadă meritului de a se numi - persoane cerebrale.

răspunsul de DraPa Poliglot (3,556 puncte)
0 voturi
Ia uitați ce ușor se pronunță ciudata limba a țării soarelui răsare:

Ca, chi, cu, che, co.

Na, ni,nu,ne,no

Ma,mi,mu,me,mo.

La,li,lu,le,lo...șamd. Asta-i limbă ușor de vorbit(:
răspunsul de onelos Pre-Intermediar (50 puncte)
Din start imi cer scuze pentru lipsa diacriticelor, postez de pe un calculator de la serviciu si nu am tastatura romana aici.

Ai insirat aici silabarul japonez (Hiragana pentru cuvintele proprii limbii japoneze sau Katakana pentru cuvintele importate in japoneza din alte limbi).

Nu pronuntia e problema in japoneza, ci gramatica, pentru ca japonezii au cu totul alte situatii gramaticale care nu au echivalent 100% in limbile europene. Daca o actiune are loc doar o data, sau e repetitiva, sau are loc simultan cu desfasurarea unei alte actiuni, sau enumeri diferite actiuni, ceea ce in romana e tot timpul indicativ prezent, in japoneza e de fiecare data alta forma gramaticala, alt mod verbal.

Nu-i vorba, exista si limbi europene care au moduri de vorbire particulare, greu de echivalat cu cele din romana sau engleza. De exemplu in maghiara ai conjugarea subiectivala (alanyragozas) si cea obiectivala (targyasragozas), sau in poloneza verbele se invata tot timpul in perechi, existand o forma perfectiva (dokonane) si una imperfectiva (niedokonane), sau in germana exista vorbirea directa si cea indirecta (cu forme gramaticale diferite), situatii diferite care in romana sau in engleza au aceeasi forma gramaticala.

Ca sa nu te plictisesti cu gramatica japoneza, japonezii mai au si vreo 30 categorii de obiecte pentru care exista 30 sufixe pentru utilizarea numeralelor in functie de categoria de obiect folosit. De aceea, pentru ca sa poti invata limba japoneza, trebuie mai intai sa te obisnuiesti sa iti schimbi modul de gandire.

Sau sa luam topica limbii japoneze, unde propozitia regenta include toate subordonatele si la urma pune in final si predicatul. De exemplu: "Merg la librarie ca sa cumpar carti" se spune "Honya e hon wo kai ni ikimasu", deci daca luam cuvant de cuvant ar iesi ceva de genul: "Librarie la carti cumpar ca sa merg".  

Daca nu te sperie gramatica japoneza, ce zici de setul de ideograme (Kanji) de baza (mai vechi Toyo Kanji cu 1850 de ideograme sau mai nou Yoyo Kanji cu 1955 de ideograme) pe care il stie orice absolvent de liceu ? Iar daca vrei sa folosesti limbajul stiintific (de ex. medical, tehnic, juridic), mai exista alte cateva mii de ideograme, de exemplu in dictionarul Nelson gasesti 5444 Kanji.
...