Ai o întrebare despre o limba străină pe care o studiezi sau despre limba română?

Întreabă şi vei afla!

dictionare online


care este mai usoara dar in special mai de viitor,mai folositoare limba spaniola sau limba franceza?

+5 voturi
întrebarea de x în categoria Diverse
schimbat categoria de admin

3 răspunsuri

0 voturi
Depinde...Daca e sa ne uitam la economia spaniola din ultima vreme,nu o duc prea bine.Pe de alta parte,francezii nu sunt prea prietenosi fata de noi,romanii.Insa,uitand de toate acestea, depinde in ce domeniu ai vrea sa activezi,unde sunt oferte reale de a munci intr-o tara sau alta.Gandindu-ne la limba de viitor,chineza tinde sa dvina importanta dar pentru a o invata trebuie sa-i dedici timp serios si desigur material de studiu.
răspunsul de Marius Erudit (8,190 puncte)
Spaniola e mult mai frumoasa decat franceza, fiind cea mai frumoasa limba de pe Pamant, urmata de fr., dar e mult mai grea decat fr., care seamana mult mai mult cu romana (inclusiv decat it.), romana fiind francofona, adica cea mai asem. limba cu romana. Spaniola are o gramatica foarte complicata, cred ca cea mai complicata dupa romana si un mod de vorbire mai ciudat, diferit de romana si franceza, inclusiv multe cuvinte (vocabular), dar, ceea ce o face cea mai frumoasa limba posibila e accentul dramatic, absolut unic (exact ce e nasol la italiana), cele 2 limbi semanand foarte mult (cuvintele), dar difera accentul, pronunutia, vorbirea, bine si cuvintele, sunt asem., dar nu la fel. Cert e ca sunt impreuna a 2-3-a limbi internationale, impreuna depasind eng.
0 voturi
daca ai numai acestea de ales... niciuna... limbile europene in special franceza, spaniola, italiana, incep sa-si piarda din valoare, deoarece sunt foarte multi care le studiaza, dar acesta nu e singurul factor.De viitor... prin referire la marile puteri, gen Rusia, China, limbi destul de grele, nu sunt multi din tari mai mici cum e a noastra care sa cunoasca aceasta limba... dar daca vrei spaniola sau franceza nu pot sa spun ca-s de viitor, deca daca vrei sa studiezi/lucrezi in una din acele tari
răspunsul de XDJulieXD Începător (32 puncte)
0 voturi

Având în vedere că limba spaniolă este MULT mai similară limbii române (din punct de vedere al formulării, exprimării, gramaticii, foneticii, acusticii, etc.), este logic că ar fi mult mai ușor de învățat, decât limba franceză.

Cât privește viitorul, în cazul acestor două limbi, ca și până în momentul de față, tot limba spaniolă reprezintă un interes net superior, având în vedere întinderea pe glob și numărul de vorbitori:

spaniola = peste 500 milioane vorbitori

franceza = cca. 280 milioane vorbitori

răspunsul de DraPa Poliglot (3,657 puncte)
...