Ai o întrebare despre o limba străină pe care o studiezi sau despre limba română?

Întreabă şi vei afla!

dictionare online


Cine hotaraste care este CEL MAI BUN RASPUNS?

+5 voturi
Am remarcat ca unele raspunsuri care au fost determinate ca fiind cele mai bune sunt total eronate! IMi pare rau, dar astfel se duc oamenii in eroare!

Cred ca un sunt singura care a observat asa ceva! Ce putem face pentru a preintimpina cazurile de acest gen?
întrebarea de cristirbu Mentor (1,302 puncte) în categoria Diverse

3 răspunsuri

+2 voturi
creatorul intrebarii sau moderatorii hotarasc raspunsul cel mai bun

Puteti vota raspunsurile care par mai potrivite, sau puteti chiar adauga un comentariu prin care sa semnalati raspunsul mai potrivit, si moderatorii vor incerca sa promoveze raspunsul respectiv

Multumim pentru intrebarea dvs si pentru activitatea in imbuantatirea siteului
răspunsul de admin Mentor (2,116 puncte)
+2 voturi
Cum se procedează în cazul în care CEL MAI BUN RASPUNS a fost ales un răspuns greșit, care duce oamenii în eroare?
răspunsul de cristirbu Mentor (1,302 puncte)
0 voturi

Sunt în asentiment cu tine cristirbu. Din păcate există foarte multe răspunsuri eronate. Aceste erori sunt interpretate ca fiind bune, rezultând perpetuarea și dezvoltarea mai departe a lor. Acolo unde mi-a sărit în ochi câte ceva destul de grav, nu m-am putut abține și am oferit un răspuns corect, sau am lăsat câte un comentariu corectiv, dar nu fără a justifica și a motiva viabil.

Dar mai grav, mi se pare faptul că există membri cu vechime și cu palmares, care comit o mulțime de greșeli, chiar atunci când sunt bine-intenționați și oferă răspunsuri la întrebări. Drept pentru care ar trebui să renunțe la: scrierea fără punct și virgulă, nefolosirea majusculelor atunci când sunt necesare, înlocuirea penibilă cu litera k, despărțirea cu cratimă după reguli numai de ei știute, scrierea cu abundență în litere inversate, dublate sau lipsă...exact ca intr-o conversație ieftină pe chat (cu toate că nici acolo nu ar trebui să accepte degradarea). Dacă se grăbesc și consideră că nu ar dispune de timpul necesar...de ce s-ar mai stresa să răspundă ???  În loc să fie un model pentru restul, sunt extrem de comozi în a se mai autocorecta, și de ce nu, chiar ignoranți, neținând cont că aici avem de-a face cu o muncă voluntară, prin care se dorește o îmbunătățire, nicidecum o afundare în continuare. Administratorii acestui site nu au cum să facă față volumului, și nici nu pot avea răspunsuri la orice. Fiecare dintre noi, intrând în horă și acceptănd să joace mai departe, poate să ajute și sa accepte să fie ajutat la rândul său. Trebuie să își aducă aportul pe cât posibil, mai ales prin responsabilitate și bun simț, lăsând deoparte orgoliile și frustrările. 

Nu mi-ar fi fost greu să exemplific public cele ”reproșate” mai sus, făcând anumite trimiteri, dar prefer să mă abțin. Cine dorește dovezi, mă poate contacta oricând prin mesaj privat. Oricum, eu sunt genul optimist, care nu renunț chiar așa ușor, atunci când apar obstacole.

 

răspunsul de DraPa Poliglot (3,556 puncte)
...