Ai o întrebare despre o limba străină pe care o studiezi sau despre limba română?

Întreabă şi vei afla!

dictionare online


cum putem scrie corect in limba engleza daca nu exista o regula unitara care sa explice pronuntia oricarui cuvant?

+3 voturi
este dificil sa-ti insusesti o limba straina unde trebuie sa inveti multe cuvinte cum se scriu si cum se pronunta fiecare in parte fara sa existe o regula unitara.
întrebarea de anonim în categoria Limba Engleză
editat de admin

5 răspunsuri

0 voturi
singurul mod de a invata pronuntia este cel practic, si anume expunere foarte multa la limba engleza vorbita de vorbitori nativi, pana cand cuvintele "suna corect" in mintea noastra.

Pare foarte dificil dar nu este, asa au invatat toti.
In timp, urechea ta se va obisnui cu muzicalitatea limbii engleze.

mult succes!
răspunsul de admin Mentor (2,117 puncte)
+1 vot
Primii zece ani sunt mai grei.
În cartea mea de engleză scria că trebuie să învaţam fiecare cuvânt cum se scrie, cum se citeşte şi definiţia, fără să ne punem întrebări. Un sfat foarte bun ca să nu ne pierdem timpul cu disuţii sterile.
răspunsul de eu Expert (500 puncte)
0 voturi
multumesc pentru raspuns.
răspunsul de anonim
0 voturi
exista reguli de pronuntie,nu stiu cat de unitare sunt ele,dar sunt pline de exceptii-atat cat am avut eu rabdare sa 'caut'
  adevarat,singura metoda este sa vizualizezi mai intai cuvantul,sa i asociezi sensul si sa practici folosirea lui intr un context.dupa cel el s a 'atasat' vocabularului tau,nu ti vei mai pune intrebarea 'daca' vei stii sa l si scrii corect dupa ce l auzi doar.
  ideea e ca timpul le rezollva pe toate si ntr un sens,si n celalalt:daca nu practici-nu vorbesti,nu scrii,nu comunici,cu cat un cuvant iti este mai strain(de la niciodata folosit pana la rar) si cu cat el este mai dificil(spelling ul),cu atat mai nesigur vei fi de scrierea lui corecta,chiar in situatia in care ai invatat toate regulile si exceptiile lor pe dinafara...problema asta o au si nativii,englezii spun ca americanii mai mult..:).in special cand e vorba de nume proprii
  asa a aparut concursul acela celebru si filmul acela cu nume de fetita de 12 ani..
frumos..educativ..
răspunsul de anca Erudit (5,768 puncte)
0 voturi
pe scurt,exercise!
practice!
mie mi se ntampla destul de des sa ma opresc la mijlocul unei propozitii intrebandu ma daca respectivul verb se scrie cu 2 de 'll' sau cu 'rr' sau daca scriu -ing mai scriu si -y-..totul tine de practica si de cat de corect ti le ai intiparit de prima data(sau macar te ai corectat pe parcurs)
răspunsul de anca Erudit (5,768 puncte)
...