Ai o întrebare despre o limba străină pe care o studiezi sau despre limba română?

Întreabă şi vei afla!

dictionare online


„Aceste informații nu identifică utilizatorii site-ului web” sau „Aceste informații nu-i identifică pe utilizatorii site-ului” web

0 voturi
Peste tot găsesc prima formulare, chiar în documente oficiale, dar conform gramaticii române, corectă este a doua formulare, nu?
întrebarea de Lia în categoria Limba Română

1 răspuns

0 voturi

Depinde de context. Oricum, este ambiguă exprimarea pe care ai prezentat-o, având în vedere că nu informațiile ar identifica, ci informațiile ajută o persoană sau un program/o aplicație să o poate face. 

În limba română, expresia folosită în general este de a identifca PE cineva (în cazul persoanelor), sau de a identifica ceva (în restul cazurilor).

Notă: În încheiere, aș preciza faptul că internetul este din ce în ce mai inundat de erori și greșeli, atât în gramatică, cât și în exprimare, datorită mai ales a ignoranților care nu mai au nici un respect pentru limba română. Acest aspect nu poate fi evitat decât prin studiu și exercițiu, și mai ales prin corectarea acelor persoane, chiar dacă mulți consideră enervantă și stresantă această metodă. Găsți voi o altă variantă mai bună, de a le desființa ignoranța !

răspunsul de DraPa Poliglot (3,657 puncte)
...