Ai o întrebare despre o limba străină pe care o studiezi sau despre limba română?

Întreabă şi vei afla!

dictionare online


Limba germană completă.

+3 voturi
Unde aș putea găsi lecții cu limba germană completă? Vreau s-o învăț cât mai repede posibil. Știu că mă așteaptă mulți ani, dar vreau să știu unde găsesc toate lecțiile de care am nevoie pe categorii: alfabetul, pronunția, pronumele, etc.
întrebarea de Marius Erudit (8,190 puncte) în categoria Limba Germană

1 răspuns

0 voturi

Salut Marius !

Având în vedere că limba germană nu este deloc atât de simplă, precum afirmă destul de mulți, cărora le place, fără nici o jenă, să își însușească această veleitate, mi-aș permite sa îți ofer următoarele sfaturi:

1. Limba germană nu se poate învăța doar citind din cărți sau de pe net, deoarece este necesară o practică asiduă. 

2. Limba germană, făcând parte din grupul limbilor germanice, nu se aseamănă deloc cu grupul celor latine, în ceea ce privește pronunția și regulile de pronunție. 

3. Limba germană are o gramatică destul de complexă și dificilă, fiind necesară practica continuă, pentru a o putea deprinde. În sensul că, cel mai constructiv, ar fi să se exerseze în variantă reală.

4. Există anumite cursuri moderne, ce pot fi găsite pe cd/dvd -uri, însă din ceea ce am văzut pe la noi, nu se prea găsesc variante de calitate, referindu-mă strict la raportul dintre limbile germană și română.

5. Ca să îți sugerez să îți iei meditații, ceea ce ar constitui un atu destul de mare,  nu cred că ar fi mai deloc avantajos, din punct de vedere material.

6. Ne aflăm în era tehnologiei avansate, iar internetul ne conferă și foarte multe părți pozitive. În acest sens, ceea ce îți propun ca măcar să încerci, este o variantă pe care am descoperit-o personal de puțin timp, însă am tatonat-o și mi se pare FOARTE ok. Este vorba despre site-ul https://ro.speaklanguages.com , unde va fi necesară înscrierea, iar apoi îți vei căuta un partener/parteneră, care să te ajute ONLINE la învățatul limbii germane. Există posibilitatea să găsești chiar pe cineva care cunoaște totodată și limba română, dar în acest caz, există riscul să dai de cineva cu cunoștințe precare de limba germană, iar tu nu ai încă cum să percepi acest lucru. Eu sunt de părere că cel mai bine îți găsești  o persoană MADE IN GERMANY laugh, cu care să te poți înțelege în limba engleză. Astfel, poți împușca doi iepuri dintr-un foc: înveți limba germană, exersându-ți totodată și engleza wink.

răspunsul de DraPa Poliglot (3,649 puncte)
...