Ai o întrebare despre o limba străină pe care o studiezi sau despre limba română?

Întreabă şi vei afla!

dictionare online


La mulți ani, tatălui meu!

+1 vot
Am văzut în presă o presupusă greșeală care mie îmi ridică unele semne de întrebare. Una dintre surse făcea referire la... virgula dintre subiect și predicat. Cu toate că nu cred că e cazul, este corectă folosirea virgulei în acel loc?
întrebarea de anonim în categoria Limba Română

3 răspunsuri

0 voturi
cred ca depinde de context. de exemplu, daca citesc un blog, sau o povestire, e mult mai multa libertate in astfel de cazuri (simtul artistic domina regulile rigide in astfel de cazuri)

dar cand e vorba de comunicari oficiale, este mai bine ca regulile gramaticale sa fie aplicate cat mai precis, pentru a asigura ca informatia este transmisa si receptionata corect.

asadar, ce ramane de hotarat este daca articolul respectiv din presa era mai mult oficial sau mai mult personal :)
răspunsul de anonim
0 voturi
Comentariu mutat aici:

Revin cu o intrebare(cred că am omis ceva). :)
Am terminat de tare multă vreme școala (nu știu dacă e o scuză valabilă), dar eu nu prea văd nici subiectul, nici predicatul, în acest caz. Cu toate acestea, aș vrea să știu dacă este corectă folosirea virgulei în acel loc? Mulțumesc
răspunsul de admin Mentor (2,113 puncte)
0 voturi
din pacate trebuie sa recunosc ca si eu am terminat scoala de multa multa vreme dar sincer NU imi suna corect... ar fii daca am mai urma ceva dar daca de termina porpozitia cu acel sem de exclamare Nu e corect... la mult ani tatalui meu! - dar din pacate nu dau un raspuns cat se poate de "documentat" ci din pura intuitie.
răspunsul de IuliaC Mentor (1,212 puncte)
...